Beata Głowacka – Żona, matka dwójki dorosłych dzieci, zajmująca się promocją zdrowego stylu życia od 20 lat.
W swoim domu rozwija kuchnię roślinną zdobywając umiejętności, którymi dzieli się w czasie prowadzonych warsztatów zdrowego gotowania, kursów Szkoły Zdrowego Gotowania a także przygotowując degustacje na prelekcje o tematyce zdrowotnej.
„Nie ma zdrowia bez radości z życia a przygotowywanie potraw z roślinnych składników jest jak malowanie obrazów, zabawa kolorami, fakturami. W dodatku jest zupełnie bezpieczna, rozwijająca kreatywność, no i można podjadać półprodukty na każdym etapie pracy. Jaka to przyjemność!
Gotowanie nigdy nie było tak proste i szybkie. Najpiękniejsze jest to, że najzdrowsze produkty to produkty najtańsze, bo rosną w Polsce i są zaadoptowane do polskiego klimatu. Czasem pozwalam sobie na delikatesy z owoców bądź orzechów czy nasion egzotycznych, ale podstawą są tradycyjne, tylko często niedoceniane warzywa, ziarna i nasiona typowo środkowoeuropejskie z dodatkiem owoców i orzechów.”
W czasie każdego spotkania będzie degustacja przykładowych dań. Każdy z uczestników otrzyma również komplet przepisów degustowanych potraw.