Zapisz się do newslettera!
Będziesz otrzymywać informacje o najnowszych publikacjach.
Subskrybuj!

*Nigdy nie będziemy wysyłać do Ciebie SPAMu. Twój adres E-mail będzie chroniony i przetwarzany zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dowolnym możesz anulować subskrypcję klikając w odpowiedni link obecny w stopce każdego maila.

Chronimy zdrowie – biuletyn nr 5

 

W dzisiejszym nowoczesnym świecie zalewa nas morze słodkości. Wiele badań naukowych potwierdza, że im życie jest bardziej osłodzone białym cukrem, tym większa gorycz poważnych i uciążliwych dolegliwości, które pojawiają się z czasem. Pomimo tak dostępnych i przekonujących informacji cukier jemy w nadmiarze, a dla wielu deser jest najlepszą, najbardziej oczekiwaną częścią posiłku. Słodycze tak się rozpowszechniły, że wiele osób z trudnością wyobraża sobie życie bez nich.

Właściwie człowiek w ogóle nie musi jeść słodkości. Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Słodycz stanowi przyjemną część życia, a naturalne słodkości zawierają także wiele witamin i minerałów.

W chwilach pałaszowania słodkich owoców nie zapomnijmy aby osłodzić komuś życie dobrym, serdecznym słowem i uznaniem. To doda innym zdrowia, radości i zadowolenia. I zobaczysz, że tobie też!

Beata Śleszyńska

Zapraszam do lektury – wystarczy kliknąć na poniższy link:

Biuletyn nr 5 Chronimy Zdrowie

Author: Sprawy Zdrowia

Udostępnij ten artykuł

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *